Feb 4, 2011

Överlevande soffa ...Vi har i ca 8 år haft en soffa av IKEAs modell Ekorp. Den har gått hårt åt genom åren. En dag brakade armstöds-stommen (alltså träkonstruktionen). Tyget är illa åtgånget. Till höger ser ni var ena dottern har stoppat en kniv i tyget (när hon var i 3-årsåldern) och flera ställen har revor. Överdraget skulle verkligen behöva bytas, men vi vill inte lägga en tusenlapp på köpeöverdrag (särskilt inte på en soffa med trasig stomme). Maken tröttnade en dag och soffan åkte ut i hallen ... på väg mot tippen. Det gick bara några timmar innan han sa, men du behöver väl en soffa i allrummet? Den kanske går att laga?! Två timmar senare hade han köpt en träbit och tagit sig in till stommen- Sedan var det bara att fylla på med vadd och sy ihop armstödet. Lagat armstöd syns till vänster. Ja kanske inte så snyggt, men soffan var hel igen, men överdraget fortfarande i riktigt illa skick.

Nu har jag köpt en liten billig bit möbeltyg och sytt den på sittdynorna. Jag ska ordna armstöden också, så döljs den fula söm efter vår operation. Nu dröjer det ett tag till innan soffan hamnar på tippen, och barnen kan spilla några fler år.


A broken sofa get new life. A piece of wood and an operation made by my husband saved it from the rubbish tip. Afterwords a try to save the cover. New fabric on the cushions made the sofa look much better. The sofa is saved for a while!

Nina H

No comments:

Post a Comment